Kisa

Születési dátum: 2013
Ivar: lány
Kisa 2013 elején született nagytestű keverék szuka kutya, aki a gyáli gyepmesteri telepről került a gondozásunkba. 35 kilónyi szeretetbomba, aki játékos, bújós, puszi osztó végtelenül kedves nagy mackó. Kortól, nemtől, mérettől függően minden kutyával megtalálja a közös hangot, igényli is más kutyák társaságát, amennyiben a másik fél is barátsággal közeledik, vevő a játékra, bolondozásra. Pórázon és póráz nélkül is szépen sétál, behívható, odafigyel és hallgat az emberre. Az utcán sétáló vagy a kertből őt ugató kutyákkal egyáltalán nem foglalkozik, de ha egy macska elszalad előtte, akkor lendületet venne utána. Nőket és gyerekeket gond nélkül elfogadja, a férfiaktól fél, de nem lép fel támadólag, inkább kikerüli, elkerüli őket. Természetesen, ha rájön, hogy nem akarják bántani és megtörténik a kötelező ismerkedés, simogatás, bemutatkozás, akkor a férfiember is bekerülhet a Kisa által elfogadott és szeretett emberek csoportjába. Nem rombol, nem szed szét semmit a lakásban mégis mozgásigénye és bundája miatt a kertben érzi igazán jól magát. Ha szükséges, a kennelt is elfogadja. Lakásban is szeret lenni, de 1-2 órás bezártság után inkább jelzi, hogy szeretne kimenni. Nem ugat feleslegesen. Elméletileg mindenevő (csontot nem kap), és imádja a jutifalatokat, és boci tekintete miatt, az ember sokszor ellágyul, így simán el lehet őt hizlalni, amire oda kell figyelni. A vihartól durrogtatásoktól tart, de nem szökik, nem pánikol, azonban ha megoldható, ilyenkor szeret a 4 fal között lenni. Ivartalan, chippel ellátott, oltásai rendben vannak, szívféregre negatív, parazitamentesítése folyamatos. Volt egy gerinc problémája, ami miatt egy ideig nehezen tudott lábra állni, de a CT, MRI vizsgálatok nem mutattak ki érdemi bajt, így komolyabb beavatkozás, műtét nélkül helyre jött. A kivizsgálások során teljes MRI-n esett át és megvizsgálták diszpláziára is. Életkora és méretei ellenére diszplázia mentes őkelme. Budapesten, Pest megyében keresünk számára olyan otthont, ahol van kert, a gazdi szeret sétálni, kirándulni és nem kerti dísznek, hanem családtagnak szeretné őt befogadni. Érdeklődni lehet: 70/362-8958

Létrehozás dátuma: 2018-11-25 21:53:47