Gizmó

Születési dátum: 2013
Gizmóval először egy lakossági bejelentés kapcsán találkoztunk. Kimentünk a helyszínre, de annyira félt, hogy nem tudtuk megfogni. Pár nap múlva a gyepmester sikeresen befogta és értesített minket. Így augusztus végén alapítványunk gondozásába került. Rémült, ijedt, bizalmatlan volt és kimondhatatlanul nézett ki. Rengeteg türelem, leleményesség és szeretet kellett, hogy a kezdeti riadtságát csökkenteni tudjuk. Hónapok teltek el, de még mindig van, hogy odakap, ha neki nem tetsző dolog történik. Ilyen például az állatorvosi beavatkozás, nyakörv, hám felhelyezés, bármi ami idegennek tűnik neki. Folyamatosan gyakorlunk vele, hogy küzdje le félelmét, de sajnos nagyon úgy néz ki kicsit ideggyenge, ami betudható annak, hogy nem tudjuk mi történhetett vele az alapítványi életét megelőzően. Amire neki szüksége van: ölben legyen, simogassák, bújhasson a gazdihoz, nagyon vágyik a szeretetre, és legyen SAJT, SOK SAJT. Imádja a sajtot, de igazából imád mindent amit mi eszünk. Ezt rendszeresen a tudtunkra is adja bögdöséssel. lökdöséssel, ütögetéssel :) Mindenképpen olyan gazdit keres, aki hajlandó rá időt szánni és nem riad meg az akaratosságától. Ha van másik kutya nem gond, de lehetőség szerint olyan aki nem nyomulós és maximum 5-10 kg. Kisgyerek mellé nem mehet, megelőzvén a baleseteket. Oltás, chip, és ivartalanítás kipipálva. Fogköveit és 2-3 fogát eltávolították. Kora körülbelül 3-4 évre tehető. Folyamatosan bolha és féreghajtózva van.Jelenleg családi körben, egyik alapítványi tagunknál szocializálódik Gyálon. Budapestre és vonzáskörzetébe mehet majd gazdihoz.

Létrehozás dátuma: 2018-12-01 21:25:39